Fudbal

Džeko definitivno napušta Romu, pitanje je gdje odlazi

Edin Džeko vjerovatno napušta Romu u ljetnom prelaznom roku. Reprezentativac Bosne i Hercegovine dobio je veliki broj ponuda.

Edin Džeko - Haber.ba

Najviše se spominju West Ham i Inter kao potencijalne nove destinacije, a da bi mogao otići govori i činjenica da je Roma blizu angažovanja novog napadača.

To je fudbaler Boce Juniors i reprezentativac Argentine Dario Benedetto. Rukovodstvo rimskog tima već je počelo pregovore sa njegovim agentima i navodno je dogovorena cijena od 20 miliona eura.

Benedetto će tako vjerovatno u Rimu zamijeniti bh. dijamanta. To će mu biti prvo evropsko iskustvo, a ranije je igrao pored argentinskih klubova i u Meksiku.

Posljednjih dana učestalo se piše o prelasku Edina Džeke u West Ham, međutim ako je vjerovati pisanju specijalizovanog portala za vijesti iz londonskog kluba Hammers.news to neće biti slučaj.

Navodno je gazda Čekićara David Sullivan odlučio promijeniti transfer politiku te će umjesto starijih igrača koji traže visoke plate će skuplje plaćati mlađe igrače, a za njihova primanja izdvajati znatno manje novca.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh