Fudbal

Begović želja bivšeg kluba

Asmir Begović bi u ljetnom prelaznom roku mogao napustiti Bournemouth. Bh. golman ove sezone ne blista na golu engleskog premierligaša.

Asmir Begović - Celebiography.com

Menadžer Eddie Howe je krenuo u potragu za novim golmanom, a kao rješenja na golu Bournemoutha spominju se Jack Butland (Stoke City) i Nick Pope (Burnley).

Njihov eventualni dolazak značio bi i vjerovatni odlazak Begovića. Bh. golman je usprkos lošoj sezoni još uvijek na cijeni u Engleskoj, a u svojim redovima bi ga rado vidio nekadašnji tim Stoke City.

Navijači ovog kluba smatraju da bi upravo 31-godišnji Begović bio idealna zamjena za Butlanda i moglo bi se desiti da ovaj duo zamijeni ekipe.

Begović je za Stoke branio čak šest sezona. Bilo je to od 2009. do 2015. godine, nakon čega se odlučio za odlazak u Chelsea.

Nije ta odluka bila prava za Begovića. Iako je osvojio naslov prvaka Premiershipa sa Plavcima, većinu vremena je proveo na klupi za rezerve, pa nakon prelaska u Bournemouth nije bio ni blizu svojih najboljih igara.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh