Fudbal

Husref Musemić: “Očekuje nas zahtjevna utakmica protiv Širokog Brijega”

Fudbaleri Sarajeva u derbi susretu 26. kola u nedjelju na Koševu dočekuju ekipu Širokog Brijega.

Husref Musemić - Fena

“Bordo” timu će to biti treći derbi u seriji, nakon što je u zadnja dva kola ostvario polovičan uspjeh. U susretu s aktualnim prvakom Zrinjskim, lider na tabeli je neočekivano poražen od Zrinjskog (0:1), dok je u gradskom derbiju na Grbavici nadigao Željezničar (3:0).

Ove sezone Sarajevo je u oba susreta savladalo Široki Brijeg. Krajem septembra prošle godine ekipa trenera Husrefa Musemića na Koševu je slavila s 1:0, a prije nešto više od mjesec dana na Pecari s ubjedljivih 3:0. Nakon nedjeljnog derbija dva tima još očekuju finalni susreti u Kupu BiH.

Na današnjoj pres-konferenciji Musemić je kazao kako ih očekuje zahtjevna utakmica protiv trećeplasirane ekipe na tebeli.

Pobjeda od 3:0 u prvom kolu nastavka sezone nije bila laka kao što to na prvi pogled izgleda rezultatski. Ne želimo da imamo probleme kakve smo imali na Koševu posljednje dvije utakmice. Sa dvije zadnje pobjede vratili smo samopouzdanje ekipi, iako nas je povreda Pidre malo razočarala i zabrinula. Pozivamo navijače da nas podrže, kao i u susretima protiv Zrinjskog i Krupe kada smo igrali slabo, jer njihova podrška je sigurno bitna – kazao je Musemić.

Za predstojeći susret Musemić neće moći da računa na Rahmanovića i Stanojevića, zbog žutih kartona, ali smatra da ima veliki broj igrača koje može koristiti kao zamjenu za njih.

Prvotimac Emir Halilović ističe da njegov tim u nedjelju očekuje teška utakmica.

Mislim da smo favoriti, kvalitetnija smo ekipa, ali to trebamo pokazati na terenu. Imamo određenih problema ali ne sumnjam da će svaki igrač dati svoj maksimum – rekao je Halilović.

Utakmica Sarajevo – Široki Brijeg igrat će se u nedjelju na stadionu “Asim Ferhatović Hase” od 19.30 sati, prenosi “Fena”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh