Fudbal

Evropska liga: Sigurne pobjede Arsenala, Chelsea, Valencije i Benfike

Odigrani su prvi četvrtfinalni mečevi Evropske lige, a četiri duela igrala su se u Londonu, Lisabonu, Pragu i Villarealu.

No image - Haber.ba

Arsenal je napravio dobar posao na svom stadionu, savladavši Napoli sa 2:0. Meč je riješen za 10 minuta, odnosno od 15. do 25. minute, kada su izabranici Unaija Emeryja postigli oba gola.

Prvo je pogodio Ramsey na asistenciju Maiglanda-Nilesa, da bi konačan rezultat postavio Koulibaly, autogolom.

Španski derbi odigran je između Villareala i Valencije, a za 90 minuta postignuta su četiri gola. Jedan u mreži Valencije i tri u mreži Villareala. Guedes je goste doveo u vodstvo u šestoj minuti, a u 36. je Cazorla izjednačio na 1:1, piše “N1“.

Lakši uzvrat Valencija je osiugrala u sudijskoj nadoknadi – kada su još dva puta zatresli mrežu domaćina. Was je pogodio u 91. a u 93. ponovo Guedes za konačnih 3:1.

Chelsea se dugo mučio na gostovanju kod Slavije u Pragu, a na koncu su pobijedili minimalnim rezultatom. Gol je u 86. minuti postigao Alonso.

Poslastica večeri odigrala se u Lisabonu, gdje je Benfica ugostila Eintracht iz Frankfurta. Gosti su uspjeli postići dva gola sa igračem manje od 20. minute, ali su poraženi sa 4:2.

N’Dicka je isključen zbog grube igre, a u 21. minuti iz penala pogađa Joao Felix. Jović je 20 minut kasnije izjednačio na 1:1, no Benfica drugim golom Joaoa Felixa na odmor odlazi sa golom prednosti.

U nastavku, pet minuta po povratka s odmora – 3:1 za domaće. Strijelac je Dias. Odličnu igru u ovom meču krunisao je ponovo Joao Felix kompletiravši hat-trick u 54. minuti.

Da gosti u Frankfurt ne dođu da tri gola razlike pobrinuo se rezervista Paciencia. On je samo četiri minute po ulasku u igru u 72. postavio konačan rezultat 4:2.

Rezultati, 1/4 finala Evropske lige:

  • Arsenal – Napoli 2:0
  • Benfica – Eintracht 4:2
  • Slavia – Chelsea 0:1
  • Villareal – Valencia 1:3

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh