Fudbal

Remi Ajaxa i Juventusa, autogol Shawa za pobjedu Barcelone

Barcelona - Vijesti.ba

Večeras su odigrane dvije utakmice četvrtfinala Lige prvaka, između Ajaxa i Juventusa, te Manchester Uniteda i Barcelone.

Ajax – Juventus

Obje ekipe su u prvom dijelu utakmice imale nekoliko šansi, no rezultat se nije mijenjao. Sve do pred kraj prvog dijela, kada je Ronaldo Staru damu doveo u vodstvo.

Ipak, na samom početku drugog dijela, Ajax dolazi do izjednačenja, a strijelac za 1:1 bio je David Neres, piše “Source“.

Do kraja susreta, Ajax je bio nešto bolji protivnik na terenu, no utakmica je završila 1:1.

Manchester United – Barcelona

Iako se očekivala nešto zanimljivija utakmica, ove dvije ekipe nisu nam ponudile previše uzbuđenja. Barcelona je pogodak postigla iz prve ozbiljnije prilike.

Messi je poslao loptu Suarezu, koji je glavom šutao prema golu. Ipak, lopta je zakačila Shawa te završila u mreži. U ovoj situaciji, pomoćnik je signalizirao ofsajd, no iz VAR sobe je sugerisano sudiji da prizna gol.

Do kraja prvog dijela, mogao je United do poravnanja, no Dalot je loše šutirao.

U drugom dijelu utakmice nije bilo previše prilika, te je utakmica završena 1:0 za Barcelonu.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh