Fudbal

Baždarević: “Volio bih da moj Željo pobijedi, neka derbi bude žestok i borben”

Proslavljeni kapiten Željezničara iz osamdesetih godina prošlog stoljeća Mehmed Baždarević, danas trener francuskog drugoligaša Pariza, imao je jasnu poruku uoči vječitog derbija.

No image - Haber.ba

Proslavljeni kapiten Željezničara iz osamdesetih godina prošlog stoljeća Mehmed Baždarević, danas trener francuskog drugoligaša Pariza, imao je jasnu poruku uoči vječitog derbija.

Naravno, volio bih da moj Željo pobijedi, ali svi znamo da se u derbiju nikada ne zna. I ona ekipa koja je bila favorit, znala je da izgubi. Samo bih želio da bude dobra utakmica i ambijent i da ne bude problema kao što se znalo desiti u nekim derbijima. Volio bih da se igra žestoko, da se bori, da pobijedi nogomet i da svi odu zadovoljni sa stadiona – kaže Baždarević u razgovoru za “Avaz“.

Nekadašnji prvotimac tima s Grbavice ponosan je što je svojevremeno imao priliku igrati sarajevski derbi.

To su velike stvari i to je nešto najveće za jednog igrača Želje i Sarajeva. Ponosan sam što sam igrao tolike derbije i što sam uspio biti uspješniji od velikih nogometnih neprijatelja, ali prijatelja u privatnom životu – kaže popularni Meša.

Bivši selektor BiH i danas s pažnjom prati nastupe ‘Zmajeva’ u borbi za plasman na Evropsko prvenstvo.

Želim im sreću, a i neriješeno i poraz su sastavni dio našeg života. Idemo dalje s velikim optimizmom jer znamo da imamo kvalitetan tim i možemo otići na Evropsko prvenstvo. Sve je u našim rukama i trebamo bez opterećenja analizirati sve i gledati samo naprijed – poručuje bivši kormilar ‘Zmajeva’.

Za kraj razgovora za “Avaz”, Baždarević se dotakao i francuskog drugoligaša Pariza, kluba kojeg trenutno trenira.

Iskren da budem, ne očekujem puno. Za nas je skoro prvenstvo bilo završeno i za moj klub i upravu. Međutim, ne dozvoljavam igračima da misle kao ljudi iz uprave. Učinit ćemo sve, ako ništa, da barem ostanemo u baražu i da bismo napravili najveći uspjeh u historiji kluba. Svi znamo da će to biti vrlo teško jer, evo, sad su nam dvojica igrača povrijeđena i treba ih zamijeniti. Mi ćemo dati sve od sebe, iako to nije ni želja kluba jer svi znaju da su mogućnosti limitirane i da može biti vrlo komplicirano igrati taj baraž. Ako možemo da idemo u Prvu ligu, zašto ne. Premda, to nikada nije bio cilj kluba jer se uprava jednostavno plaši svega toga jer nisu spremni. Ja se ne obazirem na to i pokušavam da ostanemo tu gdje jesmo – zaključio je Baždarević.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh