Fudbal

Poklon na rođendan grada Sarajeva: Vječiti derbi koji određuje tok nastavka prvenstva

Danas su na rasporedu utakmice 25. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, a najveću pažnju svakako mami vječiti derbi na Grbavici između Željezničara i Sarajeva.

Željezničar – Sarajevo - SCsport.ba

Večeras će se po 118. put sastati gradski rivali Željezničar i Sarajevo i to ni manje ni više nego na rođendan grada Sarajeva, piše “SCsport“.

Po tabeli, sastaju se lider i trećeplasirana ekipa, ali odavno se zna da tabela i pozicija na istoj nije mjerilo za susret poput ovoga.

Meč je od velikog značaja za oba tima, jer osvojena tri boda danas uveliko će pomoći jednima u borbi za titulu, a drugima u borbi za treće mjesto i izlazak na evropsku scenu.

Kada su u pitanju preostale utakmice koje se igraju danas, sigurno će biti interesantno u Bijeljini gdje će se sastati Radnik i Čelik.

Mladost će ugostiti preporođeni Tuzla City nakon što ih je preuzeo Mirza Varešanović, dok će Sloboda na Tušnju dočekati ekipu Zvijezde 09.

Raspored, satnica i službena lica 25. kola PLBiH:

– subota

  • 16:30 Mladost – Tuzla City (Slađan Došlo)
  • 16:30 Radnik – Čelik (Dragan Petrović – Moja TV)
  • 19:00 Sloboda – Zvijezda 09 (Haris Kaljanac)
  • 19:30 Željezničar – Sarajevo (Irfan Peljto – Moja TV)

– nedjelja

  • 16:30 Zrinjski – Krupa (Sabrija Topalović, BHT1)
  • 16:30 Široki Brijeg – GOŠK (Danijel Bojo)

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh