Fudbal

Memišević donio odluku o nastavku karijere

Samira Memiševića i dalje ćemo gledati u najjačem rangu holandskog fudbala. Bh. reprezenativac i Groningen su postigli dogovor oko novog dvogodišnjeg ugovora što znači da će 25-godišnji defanzivac u holandskom klubu ostati do polovine 2021.

Samir Memišević - Haber.ba

On i njegov menadžer prošle sedmice preispitivali su situaciju oko klauzule koja je omogućavala Groningenu da jednostrano produži ugovor na još jednu godinu. Ta opcija se nije svidjela našem fudbaleru te je nakon pregovora održanih ove sedmice dogovoreno da Memišević potpiše novi i znatno povoljniji uguvor. Za razliku od prethodnog ugovora ovaj put su klauzule isključene.

Memišević je u Groningen stigao na ljeto 2016. godine. Iako mu je prirodna pozicija štoper, ove sezone uglavnom igra u veznom redu ekipe koju vodi Danny Buijs.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh