Fudbal

Hazard: “Dok je Tottenham gradio stadion, mi smo uzimali trofeje”

Napadač Chelseaja Eden Hazard “pecnuo” je gradskog rivala Tottenham zbog nedostatka trofeja u prethodnih 10 i više godina.

No image - Haber.ba

“Spursi” su posljednji pehar uzeli 2008. godine, kad su bili najbolji u Liga kupu, a u međuvremenu su sagradili novi stadion na kojem od utorka i zvanično igraju.

U njihov novi dom uloženo je nevjerovatnih milijardu eura, pa se može reći da “Spursi” u ovom trenutku imaju najmoderniji stadion na svijetu.

Hazard, ipak, takva situacija ne dotiče previše.

“Za Premier ligu je dobro to što sad ima Tottenham, izgradio je nov stadion, ima i vrhunske fudbalere, ali mi u u Chelseaju osvajamo trofeje, za razliku od njih. Nadam se da će tako i ostati”, izjavio je belgijski napadač, prenosi “N1“.

Chelsea i Tottenham će do kraja sezone voditi borbu za plasman u Ligu šampiona. “Spursi” su poslije 32. kola treći sa 64 boda, dok je Chelsea peti sa jednim manje.

“U posljednje dvije, tri godine Tottenham je jedan od najboljih timova u Engleskoj. Ako ćemo iskreno, ne sviđa mi se što je tako, ali moramo to da prihvatimo kao činjenicu. Ljudi ne govore o nama kao kandidatu za jedno od prva četiri mjesta i to mi prija. Bolje je kad treniramo u tišini, bilo da smo peti ili šesti, spremamo se za svaku narednu utakmicu, slede nam teška gostovanja Liverpoolu i Manchester Unitedu. Chelsea je vrhunski klub i dopada mi se izazov, da na kraju mi budemo ekipa koja će, mimo prognoza, izboriti plasman u Ligu šampiona”, zaključio je 28-godišnji fudbaler.

Prije mečeva sa Liverpoolom i Unitedom, “Plavci” dočekuju West Ham u ponedjeljak od 21 čas u 33. kolu Premier lige.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh