Fudbal

Barbarez se prisjetio rijetko viđene pljačke u njemačkom fudbalu

Sinoć su na programu bili mečevi četvrtfinala Kupa Njemačke.

Sergej Barbarez - Haber.ba

Zanimljivo je bilo u duelu Paderborna i HSV-a. Posljednji meč prije sinoćnjeg, ovi klubovi igrali prije 15 godina i tad je u prvom kolu najmasovnijeg takmičenja Njemačke uslijedilo veliko iznenađenje, pošto je tadašnji trećeligaš Paderborn eliminisao Bundesligaša – HSV.

Bilo je 4:2, nakon što je HSV vodio 2:0. Kasnije je ustanovljeno da je arbitar meča Robert Hoyzer svjesno, direktno uticao na rezultat, što je bio veliki skandal u Njemačkoj. Svega se u izjavi za Kicker prisjetio Sergej Barbarez. On je tad bio uzdanica navijača HSV-a.

Kada sam vidio da je HSV dobio Paderborn za protivnika, odmah sam pomislio na taj meč. Bilo je momenata kad sam mislio da je tu nešto trulo i bolesno. To je bilo poniženje za njemački fudbal. Gore nije moglo, opisao je Barbarez.

Bh. ikona trenutno je u domovini. Odmara u rodnom Mostaru.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh