Fudbal

Juventus odredio obeštećenje za Pjanića

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Miralem Pjanić iz dana u dan se povezuje sa odlaskom iz Juventusa.

Miralem Pjanić - Juventus.com

Italijanski Tuttosport tvrdi da je Stara dama spremna prodati sjajnog veznjaka, a najviše interesa za njegove usluge pokazuje madridski Real. Kraljevi su pred rekonstrukcijom tima. Najavljenu su određeni odlasci, ali su transferi u Real uvijek mnogo interesantniji. Zinedine Zidane slaže tim za novu sezonu, a među igračima koje želi je i Miralem Pjanić.

Ipak, Bianconeri nemaju namjeru da lako riješe bh. fudbalera. Postavili su cijenu po kojoj može otići, a ona iznosi nevjerovatnih 100 miliona eura. Reprezentativac Bosne i Hercegovine je član Juventusa već treću sezonu. Sa torinskim timom je dominantan u Italiji i zajedno jure ka trećoj tituli prvaka, ali lako bi se moglo desiti da ovog ljeta napravi transfer karijere.

Također, italijanski mediji pišu da je i njegov menadžer Fali Ramadani tražio poboljšane uslove ugovora. Želi više novca za svog klijenta koji je ugovorom sa Starom damom vezan do 2023. godine. Trenutno reprezentativac BiH zarađuje 6.5 miliona eura po sezoni, a u Juventusu samo Paulo Dybala i Cristiano Ronaldo imaju veću zaradu od njega.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh