Fudbal

Džeko gotovo sigurno napušta Romu

Kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko sve je bliže odlasku iz Rome.

Edin Džeko - Haber.ba

Kako navodi Gazzetta dello Sport, ekipa Intera iz Milana odlučna je u želji da dovede fudbalera Rome i postavili su ga na vrh liste želja za naredno ljeto. Džeku u Interu vide kao idealnu zamjenu za Maura Icardija. Argentinac će gotovo sigurno napustiti klub, a rukovodstvo Nerazzurra je odlučilo da dovedu bh. napadača kao njegovu zamjenu.

– Nije još upućena službena ponuda jer još uvijek nije vrijeme za to. Međutim, uskoro bi trebala da bude poslata, možda odmah nakon Uskrsa, tvrdi izvor Gazzette dello Sport. Jedini problem za Inter predstavljaju Edinove godine (33). Ipak, spremni su da se kockaju, jer smatraju da će biti odličan mentor za argentinskog napadača Lautara Martineza. Iako je Inter prvi favorit da potpiše Džeku ovog ljeta, od bh. fudbalera ne odustaje ni engleski West Ham. Il Messaggerro je danas objavio da je ponuda Čekićara već spremna, ali ne navodi iznos kojeg je londonski klub ponudio.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh