Fudbal

Tuzla City i Sloboda podijelili bodove, Krupa u nadoknadi ostala bez pobjede

U okviru 24. kola Premijer lige BiH, na Tušnju su danas nogometaši Tuzla Cityja i Slobode podijelili bodove odigravši 1:1 (1:1).

Krupa na Vrbasu - Radnik - SrpskInfo.com

Sadržajno prvo poluvrijeme donijelo je dosta uzbuđenja, trke i borbenosti, te dva gola.

Najprije je u 18. minuti, nakon ubacivanja s lijeve strane Samira Efendića, Nermin Crnkić „škaricama“ doveo domaći tim u vodstvo. Lopta je ušla u mrežu uz lijevu stativu povratnika na golu Slobode, Azira Muminovića – 1:0, prenosi “Fena”.

Sloboda je izjednačila u 36. minuti, nakon snažnog šuta Muharema Čivića sa oko 18 metara. Golman Adis Nurković loptu je odbio uvis, ali je ona pogodila gredu i odbila se do Saida Husejinovića. Napadač gostiju iskoristio je lošu reakciju odbrane Tuzla Cityja, snažno šutiravši iskosa, a lopta je „sjela“ pod gredu za 1:1.

U finišu prvog poluvremena mogli su izabranici Zlatana Nalića do drugog pogotka, ali su udarci Husejinovića u 44. i Edisa Smajića u 45. minuti završili pored stative.

Osim borbenosti, u drugom poluvremenu susret nije ponudio previše uzbuđenja. Šansu za vodstvo Slobode u 52. minuti nije iskoristio Husejinović, jer je na nekoliko metara od gola loptu prije strijelca „crveno-crnih“ zaustavio Nurković.

Iako su obje ekipe pokušavale doći do gola za pobjedu, mreže se do kraja nisu zatresle, a Tuzla City ni u petom službenom susretu nije uspio ostvariti pobjedu protiv Slobode.

Sloboda je nakon ovog kola saldo povećala na 31., a Tuzla City na 25. bodova.

U druga dva odigrana meča Zvijezda 09 i Široki Brijeg odigrali su 1:1, a bodove su podijelili i Krupa na Vrbasu i Radnik odigravši 2:2.

Danas od 19 sati FK Sarajevo na domaćem stadionu dočekat će Zrinjski.

Rezultati 24. kola PL BiH:

  • Krupa –Radnik 2:2
  • Zvijezda –Široki Brijeg 1:1
  • Tuzla –Sloboda 1:1
  • Sarajevo – Zrinjski 19 sati

Nedjelja

  • Gošk –Željezničar 16.30
  • Čelik –Mladost 19.00

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh