Fudbal

Nestvaran preokret FK Velež: TOŠK imao 3:1, pa izgubio u Mostaru!

Sjajan meč odigrali su danas u Mostaru fudbaleri Veleža i TOŠK-a u okviru Prve lige FBiH.

FK Velež - NK Tošk - SportSport.ba

Završilo je 5:3 za domaće, iako su gosti u 40. minuti imali vodstvo 3:1 i imal tri boda u svojim rukama. Domaći se nisu predavali i na kraju su došli do važne pobjede.

Gosti su poveli preko Pavlovića u šestoj minuti nakon slobodnog udarca, ali već u narednom napadu Behram pogađa za izjednačenje. Novo vodstvo TOŠK-u donosi Ajdin Mujagić u 31. minuti, da bi u 38. minuti uslijedio novi hladan tuš za domaće navijače. Rastoka se najbolje snašao pred golom Bogdanovića i pogodio za 3:1. Kada se očekivao kraj prvog dijela Fajić smanjuje na 2:3 i bilo je jasno da nas u drugom dijelu čeka mnogo uzbuđenja, piše “SportSport“.

Tek što je počelo drugo poluvrijeme, na semaforu je pisalo 3:3. Ovčina je pogodio za veliko slavlje domaćih navijača. Nakon toga domaći nastavljaju sa napadima, a u 64. minuti prava ludnica pred golom gostiju. Golman Bošnjak se poigravao, Fajić dolazi do lopte i pogađa stativu, da bi Vlado Koprivica onda pogodio vlastitu mrežu za veliki preokret Veleža.

U 86. minuti Brandao je pogodio i postavio konačnih 5:3. Velež je ostao lider sa četiri boda prednosti u odnosu na Olimpik.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh