Fudbal

Salihamidžić dovodi Mourinha umjesto Kovača na klupu Bayerna?

Portugalski fudbalski stručnjak Jose Mourinho mogao bi na ljeto da zamijeni Hrvata Niku Kovača na mjestu trenera Bayerna, prenose njemački mediji.

Jose Mourinho - Twitter

Kako se navodi, čelnici minhenskog Bayerna razmatraju opciju dovođenja Mourinha koji je slobodan od prošlog decembra kada je dobio otkaz u Manchester Unitedu.

Trofejni trener u posljednja tri mjeseca odbio je nekoliko ponuda, prije svih iz Benfike, dovodio se u vezu sa povratkom u Inter i Real Madrid, ali tu su mjesta popunjena Luccianom Spaletijem i Zinedinom Zidanom, pa sigurno ne bi imao ništa protiv da prihvati poziv bavarskog giganta, prenosi “Tanjug”.

Tu je i izazov da postane prvak države i u petoj zemlji, nakon što je titule osvajao u Portugalu sa Portom, u Engleskoj sa Chelseajem, Italiji sa Interom i Španiji sa Realom.

Pored toga, Bayern od naredne sezone kreće u moćan projekat ulaganja i zato su već završeni transferi Benjamina Pavara iz Štutgarta za 35 miliona i Lukasa Hernandeza iz Atletiko Madrida za čak 80 miliona eura.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh