Fudbal

Još sedam puta Zmajevi su ispustili 2:0, ali samo jednom u utakmici za bodove

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine je na Bilinom Polju remizirala sa Grčkom. Konačnih 2:2 pomiješalo je osjećanja, obzirom da smo imali 2:0 i bolje igrali, a na kraju nismo pobijedili. Također, nakon isključenja Pjanića Grci su imali više od igre i objektivno mogli i do pobjede, pa je s te strane dobar i bod.

Fudbalska reprezentacija BiH - Haber.ba

Pogled u historiju Zmajeva kaže da smo otkako reprezentacija igra još sedam puta ispustili vodstvo od 2:0. I to je u šest navrata bilo u prijateljskim utakmicama. Samo smo jednom u meču koji se igra za bodove vodili 2:0, a kraj nismo dočekali uzdugnutih ruku. Bilo je to u avgustu 2017. kada smo poraženi od Kipra. Vodili smo 2:0 golovima Šunjića i Višće, a na kraju smo izgubili s 3:2.

Prvi put smo vodili 2:0, a meč okočali bez pobjede u julu 2001. Igrali smo u Bihaću protiv Irana. Na kraju je bilo 2:2, a strijelci za BiH Sead Seferović i Miroslav Dujmović. Debi Blaža Sliškovića na klupi Bosne i Hercegovine desio se na današnji dan prije 17 godina. Sa Makedonijom smo odigrali 4:4, i to nakon vodstva od čak 3:0. Dva je puta pogađao Barbarez, a jednom Bolić. Posljednjeg majskog dana 2006. Bosna i Hercegovina je u Teheranu od Irana izgubila 5:2, nakon što je za 15 minuta stekla vodstvo od 2:0. Pogađali su Misimović i Barbarez.

Bosna i Hercegovina i Makedonija su 2008. na Bilinom Polju remizirale 2:2 u prijateljskom susretu, nakon što je bh. selekcija vodila sa 2:0. Dvostruki strijelac bio je Dario Damjanović. Zanimljivo je da je meč kao i sa Grčkom igran 26. marta. Selektor bh. tima bio je Meho Kodro.

Bosna i Hercegovina je s 2:0 vodila protiv Irana (po treći put) u avgustu 2009, a na kraju doživjela poraz rezultatom 3:2. Dvostruki strijelac bio je Edin Džeko. Džeko i Ibišević su pogađali i protiv SAD za rano vodstvo od 2:0 u avgustu 2013. na prijateljskoj utakmici na Koševu. Na kraju smo poraženi sa 4:3.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh