Fudbal

Njemački sportski sud nije imao milosti za Ibiševića

Bosanskohercegovački napadač, Vedad Ibišević, ostaje kažnjen tri utakmice neigranja, a uz to morat će uplatiti i 15.000 eura, potvrdio je Sportski sud njemačkog fudbalskog saveza.

Vedad Ibišević - Haber.ba

Vedad Ibišević je kažnjen jer je loptom pogodio golmana Borussije Dortmund, Romana Burkija, u sudijskoj nadoknadi utakmice. Tada je zaradio isključene i izrečena mu je kazna, a Hertha se žalila smatrajući da je kazna previsoka. Ipak, poslije žalbe potvrđena je kazna, te ona ostaje na snazi.

Sud je uvjeren da je Vedad Ibišević zbog ljutnje tokom meča sa Borusijom iz Dortmunda loptom gađao i pogodio golmana Romana Birkija. Zato nije riječ o tome da nije postojala namjera, stoji u obrazloženju odluke.

I sam Burki je poslije utakmice istakao da se takve stvari dešavaju u žaru borbe, a trener Herthe, Pal Dardai, je rekao da bi Ibišević mogao biti profesionalni rukometaš, da je zaista namjerno gađao Burkija.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh