Fudbal

Pršeš: “Dosta je bilo posta, vrijeme je za pobjedu”

Fudbaleri tuzlanske Slobode u ovoj godini još nisu ostvarili pobjedu u prvenstvenim utakmicama. Dva boda iz četiri susreta skroman je učinak ekipe koja je neko vrijeme gajila ambicije i o plasmanu u Evropsku ligu.

No image - Haber.ba

U subotu je Sloboda formalno gost u susretu s ekipom Tuzla City, a na Tušnju se očekuje velika posjeta.

Pauza u prvenstvu dobro nam je došla. Nismo odigrali nijednu utakmicu, ali smo svaki dan imali dva treninga, tako da potpuno spremni dočekujemo susret s Tuzla Cityjem – izjavio je za “Fenu” Omar Pršeš, igrač veznog reda u timu Zlatana Nalića.

U ovoj godini, baš kao i na početku jesenjeg dijela prvenstva, Sloboda je loše krenula, ali se poslije digla i jedno vrijeme je bila među četiri-pet ekipa Premijer lige. Loš nastavak je Tuzlake vratio u sredinu tablice, a sada im predstoji duel s pojačanom ekipom Tuzla Cityja.

Loše smo krenuli u prvenstvu, a onda smo pobijedili Tuzla City i krenulo je nabolje. Očekujem da se to i sada dogodi. Tri boda bi nam pomogla da se dignemo i nastavimo mnogo bolje. Dosta je bilo posta, vrijeme je za pobjedu – nada se igrač ‘crveno-crnih’.

Dodaje da razloga za optimizam ima kako zbog dobrog rada tokom prvnstvene pauze, tako i zbog tradicije.

Još nas nisu pobijedili, ni u službenim, a ni u pripremnim utakmicama – podsjeća Pršeš, koji očekuje da će ih navijači u velikom broju podržati na putu do važne pobjede protiv suparnika iz Siminog Hana.

Na kraju je rekao da je neizvjestan nastup zbog povrede Ivana Barabana i Antonija Vidovića, mada su u trenažnom procesu, dok su svi ostali igrači zdravi i spremni za gradski derbi. Igrači Slobode danas planski nisu trenirali, nego će sutra i u petak obaviti završne pripreme za predstojeći susret.

Utakmica Tuzla City – Sloboda igra se u subotu od 16 sati.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh