Fudbal

Holanđani se vratili iz mrtvih, pa ih u 90. minuti šokirao Schulz, Poljska teže od očekivanog

Još pet utakmica drugog kola kvalifikacija za EURO 2020 je odigrano večeras, a u centru pažnje je bio Amsterdam, u kojem su se u derbiju sastale Holandija i Njemačka.

Holandija - Njemačka - Scsport.ba

Vidjeli smo fantastičnu utakmicu koja je završena trijumfom Nijemaca rezultatom 2:3.

Činilo se da će Elf do lagane pobjede nakon prvog poluvremena jer je imao prednost od 0:2. Prvo je pogodio Sane u 15. minuti, a onda je u 34. uslijedila i majstorije Sergea Gnabryja, koji je fantastično pogodio za veliku prednost Nijemaca, piše “SCsport“.

Ipak, Holandija se u nastavku vraća iz mrtvih. Prvo je de Ligt pogodio nakon prekida u 48. minuti, a poravnanje donosi Depay petnaest minuta poslije toga.

Kada se činilo da je gotovo i da će biti završeno remijem, ukazao se Nico Schulz u 90. minuti i donio ekipi Joachima Lowa bitan trijumf.

Belgija je nakon Rusije savladala i Kipar, te tako s dvije pobjede započela kvalifikacije i istakla jasnu kandidaturu da se kao prvoplasirana plasira na EURO.

Sve su Belgijanci riješili za manje od 20 minuta. Eden Hazard je pogodio na asistenciju Batshuayjia u 10. minuti, a osam minuta poslije njegov brat Thorgan asistira upravo Batshuayju, koji pogađa za 0:2.

Poljska je iznenađujuće teško stigla do trijumfa nad Latvijom, koji su obezbijedili tek u završnici susreta. Robert Lewandowski je slomio otpor Latvijaca u 76. minuti, a konačnih 2:0 postavlja Kamil Glik šest minuta prije kraja.

Sjeverna Irska je kući slavila protiv Bjelorusije sa 2:1, a nije bilo pobjednika u duelu Slovenije i Sjeverne Makedonije (1:1).

Grupa C:

  • Holandija – Njemačka 2:3 (de Ligt 48’, Depay 63’ / Sane 15’, Gnabry 34’, Schulz 90’)
  • Sjeverna Irska – Bjelorusija 2:1 (Evans 30’, Magennis 87’ / Stasevich 33’)

Rezultati by SofaScore

Grupa G:

  • Poljska – Latvija 2:0 (Lewandowski 76’, Glik 84’)
  • Slovenija – Sjeverna Makedonija 1:1 (Zajc 34’ / Bardhi 47’)

Rezultati by SofaScore

Grupa I:

  • Cipar – Belgija 0:2 (Hazard 10’, Batshuayi 18’)

Rezultati by SofaScore


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh