Fudbal

Luka Modrić: “Moramo razgovarati, mogli bi imati velikih problema”

Hrvatska je večeras doživjela šokantan poraz od Mađarske u drugom kolu kvalifikacija za EURO 2020.

Luka Modrić - SCsport.ba

Nakon utakmice je svoje mišljenje dao Zlatko Dalić, koji je pomalo kritikovao i kapitena Luku Modrića, koji se sada sam oglasio, piše “SCsport“.

Nismo odigrali utakmicu u skladu s našim renomeom. Mađari su bili puno agresivniji i puno čvršći u svakom duelu i, naravno, to im se na kraju vratilo. Došli su do vrlo važne pobjede koja nas stavlja u neugodan položaj jer nismo to očekivali. Ništa, moramo se skupiti i definitivno se probuditi“, govori Luka Modrić nakon loše utakmice i poraza viceprvaka svijeta te nastavlja:

Prvo upozorenje je bilo protiv Azerbajdžana, tu smo se uspjeli nekako provući, a ovo danas je bio novi šok za nas. Ako ovako nastavimo imat ćemo velikih problema da se plasiramo na Euro. Zato se moramo svi skupa probuditi, biti puno bolji i zaboraviti ono što je bilo. Fudbal je takav. Nemaš puno vremena za uživanje, za slavlja. Svi su nabrijani na nas. Napravili smo nešto ogromno, veliko, ali to trebamo spremiti negdje sa strane i fokusirati se na ono što nas čeka u ovoj skupini.”

Modrić podsjeća da je još prije starta kvalifikacija upozoravao.

Ja sam od početka rekao da je grupa vrlo teška. Svaka ekipa nam može napraviti probleme, vrlo nezgodna grupa. Moramo biti puno bolji nego što smo bili u ove dvije utakmice.

Veznjak Real Madrida kaže da će razgovora morati biti, ali to će ostaviti za drugi dan.

Nismo sad razgovarali, još smo vrućih glava i bolje je to ostaviti za neki drugi dan, ali sigurno da ćemo razgovarati. Definitivno se moramo podignuti i poboljšati našu igru, svi, jer imat ćemo velikih problema nastavimo li ovako. Ne plasiramo li se na Euro bit će to ravno katastrofi“, bio je ozbiljan Modrić.

Ima recept kako popraviti igru.

Trebamo biti strpljivi, brže igrati, brže se kretati. Nismo imali desni bok. To je problem. Moramo se trgnuti, ne treba ovo shvaćati tragično. Ovo je veliki udarac za nas. Moramo se svi skupa boriti do kraja. U svojim glavama i mislima moramo znati da mora bolje od ovog“, zaključio je kapiten Hrvatske.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh