Fudbal

Zbog poruke osuđenom ratnom zločincu Radovanu Karadžiću: UEFA će kazniti Fudbalski savez BiH?

Navijačka grupa BH Legion, koja je bila smještena na južnoj tribini stadiona Grbavica tokom sinoćnjeg duela protiv Armenije, poslala je poruku osuđenom ratnom zločincu Radovanu Karadžiću.

Transparent na Grbavici - Twitter

“I doživotna malo je, mi ne zaboravljamo zločine!”, napisano je na transparentu koju su pripadnici BH Legiona podigli tokom susreta prvog kola kvalifikacija za Euro 2020. godine.

Zbog ovoga će, s obzirom na UEFA-inu nultu toleranciju prema političkim parolama na stadionima, Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine, sasvim sigurno, biti kažnjen, prenosi “SCsport“.

Inače, tokom većeg dijela utakmice navijači su na Grbavici pružali veliku podršku našoj selekciji.

Podsjetimo, Zmajevi su slavili rezultatom 2:1 i pobjedom počeli kvalifikacije za Euro. Već u srijedu u Zenici izabranici Roberta Prosinečkog dočekuju Grčku.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh