Fudbal

BiH pobjedom otvorila kvalifikacije, žilava Armenija se nije predavala na Grbavici

Zmajevi su otvorili kvalifikacije za Evropsko prvenstvo kako su i očekivali – pobjedom. Možda nije bilo tako lako, ali najbitnije da su bodovi nakon meča sa žilavom Armenijom sada na kontu Bosne i Hercegovine.

Slavlje igrača BiH - SCsport.ba

Nakon početnog ispitivanja snaga, prvu ozbiljniju priliku imali su naši nogometaši, tačnije Edin Višća. Brzonogi Zmaj u 10. minuti je istrčao pred Airapetyana, ali golman Armenije sjajno reaguje i nogom brani.

Izvrsna prilika ukazala se i u 26. minuti, kada je Pjanić iskosa uputio loptu u kazneni prostor gostiju, ali ponovo je armenski vratar na visini zadatka, nakon što je krajnjim naporom skrenuo loptu u korner, piše “SCsport“.

Mrežu Armenije ipak smo načeli u 33. minuti. Pjanić izvrsno ubacuje iz ugla, Krunić još bolje reaguje i glavom preko sebe prebacuje loptu u gol gostiju.

Deset minuta kasnije sjajnu šansu imao je Džeko, ali njegov šut iskosa porlazi tik pored stative. Prvo poluvrijeme ipak je zaključeno sa 1:0.

U drugom poluvremena tempo utakmice je malo opao, iako je naša selekcija i dalje stvarala pristojne šanse. No, gard je spustila i Armenija te krenula po izjednačenje.

Sjajnu priliku u 70. minuti tako je imao najbolji igrač gostiju, Henrikh Mkhtaryan, ali je njegov udarac prozujao pored stative našeg gola. Samo dvije minute kasnije isti igrač ponovo prijeti, ali srećom opet je zamalo neprecizan.

Potom smo ipak uspostavili inicijativu, da bi Milošević u 78. minuti uzdrmao prečku. No, samo dvije minute kasnije, vezista Konyaspora se iskupio i na izvrsnu asistenciju Višće udvostručio prednost BiH!

U sudijskoj nadoknadi, mali šok. Penal za Armeniju nakon što je Milošević igrao nehotice rukom. Siguran izvođač bio je Mkhtaryan, iako je Šehiću malo nedostajalo da odbrani.

Rezultat se do kraja, srećom, nije mijenjao. Upisali smo dragocjene bodove protiv nezgodnog protivnika. Slijedi Grčka u utorak u Zenici.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh