Fudbal

TOŠK u polufinalu Kupa ne može igrati na svom stadionu

TOŠK revanš utakmicu polufinala Kupa BiH protiv Širokog Brijega neće moći igrati u Tešnju, jer tako nalažu propozicije takmičenja.

Tosk-Haber.ba

Prema njima završnica Kupa BiH se mora igrati na licenciranom premijerligaškom stadionu, a svi u federalnom prvoligašu su ogorčeni zbog toga. Oglasili su se i navijači TOŠK-a, popularni “Atomci”, koji traže istupanje iz takmičenja.

– Za koga se igra ovaj Kup? Da Savez napuni svoju kasu? Zaista nevjerovatno, nešto što nazivaju ‘najmasovnije’ takmičenje u BiH, gdje se takmiče ekipe iz svih rangova bh. nogometa, zabrane ti da igraš polufinalnu utakmicu na svom stadionu, dok pola ekipa u Premijer ligi BiH nema licence za odigravanje utakmica na svom stadionu, a i dalje se takmiče i nastupaju u istom. Naš klub je uložio mnogo novca da se izbori polufinale Kupa BiH i pored toga što ne postoji niti nagrade, niti bilo kakve stimulacije za ulazak među najbolje četiri ekipe u BiH, Savez te još dodatno kazni, navodi se u saopštenju i dodaje:

-Zašto da navijači budu uskraćeni historijskog uspjeha svog kluba. To je način na koji Savez pridonosi razvijanju nogometa u BiH. Apelujemo na naše privrednike da ukinu bilo kakva sponzorstva ili donacija za rad NS BiH, bilo koje reprezentacije BiH, sve dok su ovi ljudi na krovu Nogometnog saveza. Apelujemo našem klubu da istupi iz nastavka takmičenje u Kupu, jer je i više nego očito da se nogomet u BiH ne igra za navijače, nego u neke druge svrhe i radnje. TOŠK živi vječno, poručili su.

TOŠK je historijski plasman u polufinale Kupa BiH izborio pobjedom nad Zvijezdom iz Gradačca, koju su savladali u obje utakmice.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh