Fudbal

Kolašinac pred Armeniju i Grčku: Navijači dodatni motiv

U Ligi nacija Sead Kolašinac nije odigrao ni jednu utakmicu. Posljednja je bila prijateljska, protiv Senegala, prije godinu dana.

Sead Kolašinac - Reprezentacija.ba

Odbrambeni igrač reprezentacije BiH sa nestrpljenjem je čekao početak kvalifikacija, a za zvaničnu stranicu Fudbalskog saveza BiH govorio je o utiscima sa ovog okupljanja.

– Nedostajala mi je ova atmosfera, druženje sa igračima, uželio sam se i Biće (Ermin Bičakčić) sa kojim sam cimer, ali volim da vidim i sve ostale igrače. Moram reći da sam poželio i našu hranu, jer u Londonu nemam priliku da jedem bosanske specijalitete. Jedva čekam da istrčim na teren i ponovo zaigram za reprezentaciju. Falilo mi je sve ovo, momci, navijači, uzbuđenje koje zajedno dijelimo, rekao je Kolašinac.

Na pripreme si stigao sa bolom u ramenu. Da li ti to stvara problem prilikom treninga?Bol još nije nestala, ali mi je malo bolje.

– Bol još nije nestala, ali mi je malo bolje. Treniram i trudim se da ne mislim na bol, a vjerujem da će sve biti OK kad počne utakmica. Radio sam dva treninga, tako da je bilo dobro, jedino teren, zbog kiše, nje bio baš najbolji, dodao je.

Otvaramo kvalifikacije sa dvije utakmice na domaćem terenu. Kako bi ocijenio naše protivnike, Armeniju i Grčku?

– Sa Grčkom imamo više iskustva. Bolja je to ekipa od Armenije, međutim, mislim da je prva utakmica uvijek važna na početku novog ciklusa i ne smijemo se opustiti. Imali smo ranije situacije kad smo gubili od znatno slabijih timova i mislim da se to neće dogoditi s Armenijom. Ipak, moramo biti ozbiljni i dati sve od sebe da pobijedimo. Grci su nam prije stvarali određene probleme, ali kvalitetniji smo i od njih pa pobjeda ne bi trebala doći u pitanje ako budemo sto posto posvećeni i skoncentrisani na igru. Osim toga, početi kvalifikacije pred našim navijačima je uvijek dodatni motiv, kazao je bh. Tenk.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh