Fudbal

Armenci ne pamte Zmajeve po lijepom

Reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras će na Grbavici protiv Armenije otvoriti kvalifikacije za EP koje se igra 2020. godine.

Historija duela-Haber.ba

Ovo će biti treći međusobni duel BiH i Armenije, a naša reprezentacija je u prethodna dva susreta ostvarila dvije pobjede uz gol razliku 6:1. Prvi meč sa Armenijom smo odigrali 15. oktobra 2008. u okviru kvalifikacija za SP 2010. godine.

Susret je odigran u Zenici, a BiH je slavila rezultatom 4:1. Dva gola je postigao Zlatan Muslimović, dok su po jednom pogađali Emir Spahić i Edin Džeko. Za BiH su igrali: Brašnić, Berberović, Spahić, Mravac, Salihović, Rahimić, Muratović, Damjanović, Misimović, Ibišević i Džeko.

Priliku u nastavku su dobili Vasilić, Vladavić i Muslimović. Revanš utakmica odigrana je 5. septembra 2009. u Jerevanu, kada je bh. selekcija ostvarila trijumf rezultatom 2:0. Strijelci su bili Senijad Ibričić i Zlatan Muslimović.

Za BiH su igrali: Supić, Jahić, Nadarević, Spahić, Salihović, Rahimić, Muratović, Ibričić, Ibišević, Vladavić i Džeko, Priliku u nastavku su dobili Muslimović, Pjanić i Bajramović. Naš tim je tada s klupe predvodio Miroslav Ćiro Blažević.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh