Fudbal

Viceprvaci svijeta se provukli na Maksimiru, Piatek nastavio niz i u Beču, Belgija bolja od Rusije

Započele su danas kvalifikacije za Evropsko prvenstvo naredne godine, a u centru pažnje je bila Hrvatska, koja je na Maksimiru uz dosta problema savladala reprezentaciju Azerbejdžana sa 2:1.

Hrvatska - SCsport.ba

Viceprvaci svijeta su se mučili, a Azerbejdžan je već na samom startu mogao do vodstva. Napadač gostiju je izašao sam pred Kalinića, ali je oklijevao i propala je prilika, piše “SCsport“.

Ipak, priliku nije propustio Ramil Sheydaev, koji u 19. minuti nakon kontra napada sjajno pogađa za 0:1 i hladan tuš na Maksimiru.

Poravnanje Hrvatima donosi Borna Barišić u 44. minuti, te daje nadu da u nastavku mogu do pobjede. To se i dogodilo, a heroj Vatrenih je Andrej Kramarić, koji je pogodio u 79. minuti nakon što je nešto ranije ušao u igru.

Krzysztof Piatek je nastavio svoj niz i u reprezentativnom dresu, a u Beču je pogodio za bitnu pobjedu Poljske protiv Austrije na otvaranju kvalifikacija.

Pobjedu je slavila i Belgija, koja je na domaćem terenu savladala Rusiju sa prilično ubjedljivih 3:1. Pogađali su Tielemans i Hazard (2x), te Denis Cheryshev na drugoj strani.

Trijumfalno su kvalifikacije počeli i Holandija, Slovačka, Sjeverna Makedonija i Sjeverna Irska.

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2020. godine, 1. kolo:

Grupa C:

  • Holandija – Bjelorusija 4:0 (Depay 1’, 55′(p), Wijnaldum 21’, van Dijk 86’)
  • Sjeverna Irska – Estonija 1:0 (McGinn 56’)

Grupa E:

  • Hrvatska – Azerbejdžan 2:1 (Barišić 44’, Kramarić 79’ / Sheydaev 19’)
  • Slovačka – Mađarska 2:0 (Duda 42’, Rusnak 85’)

Grupa G:

  • Austrija – Poljska 0:1 (Piatek 69’)
  • Izrael – Slovenija 1:1 (Zahavi 55’ / Sporar 48’)
  • Sjeverna Makedonija – Latvija 3:1 (Alioski 11’, Elmas 29’, 90+1’ / Isajevs 87’)

Grupa I:

  • Belgija – Rusija 3:1 (Tielemans 15’, E. Hazard 45′(p) / Cheryshev 16’)

NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh