Fudbal

Skandalozna reakcija bivšeg reprezentativca Srbije porijeklom iz BiH na presudu Karadžiću

Ratni zločinac pravomoćno osuđen na doživotni zatvor

avaz

Bivši nogometni reprezentativac Srbije Ognjen Koroman javno je podržao zločinca Radovana Karadžića. Koroman je rođen na Palama i kao omladinac karijeru je počeo u sarajevskom Željezničaru.

Bivši nogometaš Crvene zvezde na svom Instagram storyju objavio je fotografije Karadžića i “doktora Dragana Dabića”, koji je bio njegov lažni identitet u periodu dok je bio bjegunac, postavio je i emotikon noža.

Uz sve to citirao je i stihove.

– Doktore, šubaru nakrivi, ima tvojih četana još živih…

Podsjećamo, jučer u Hagu ratni zločinac Radovan Karadžić pravomoćno je osuđen na doživotni zatvor nakon optužbi za genocid i druge teške zločine počinjene u Bosni i Hercegovini u razdoblju od 1992. do 1995. godine.

S druge strane, bh. navijači Koromana pamte i po provokacijama iz 2005. godine s meča između tadašnje Srbije i Crne Gore protiv BiH (1:0) odigrane u Beogradu,prenosi Avaz


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh