Fudbal

Ibišević nakon isključenja: Nisam namjerno, žalim zbog svega!

Kapiten Herthe Vedad Ibišević nije u dobrom raspoloženju napustio teren na meču protiv Dortmunda, nakon crvenog kartona kojeg je dobio u porazu rezultatom 3:2.

Vedad Ibišević - Twitter

Isključen je u sudijskoj nadoknadi jer je golmana Milionera pogodio loptom u glavu. Ipak, Ibišević je nakon meča bio svjestan šta je uradio, te je kratko prokomentarisao svoj peti crveni karton u najjačem rangu njemačkog fudbala.

– To je bila greška. Nisam želio pogoditi golmana, žao mi je, kazao je nakon utakmice. Ovim crvenim kartonom Ibišević se izjednačio sa nekadašnjim reprezentativcem Njemačke Jensom Nowotnyjem. Ranije je isključen 2012. u utakmici sa Bayernom, zatim 2014. u susretu sa Augbsurgom, te 2015. protiv Schalkea, odnosno 2017. na meču u kojem je Hertha igrala sa Mainzom.

Dodajmo da Ibiševića zbog ovog poteza očekuje suspenzija od tri do pet utakmica.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh