Fudbal

Elvir Koljić sanja gol u dresu BiH

Poziv u reprezentaciju Bosne i Hercegovine je vrhunac moje karijere, a eventualni gol protiv Jermenije ili Grčke bilo bi ostvarenje sna, kazao je fudbaler Elvir Koljić.

Elvir Koljić - PR/Haber.ba

Nekadašnji napadač banjalučkog Borca i Krupe povjerenje selektora Roberta Prosinečkog privukao je odličnim partijama sada u dresu rumunske Krajove. Svoje prve nastupe u dresu “zmajeva” upisao je još početkom selektorskog mandata Roberta Prosinečkog u januaru prošle godine u prijateljskim utakmicama protiv Sjedinjenih Američkih Država i Meksika. Ipak, poziv za mečeve kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Jermenije 23. marta na “Grbavici” i tri dana kasnije na “Bilinom polju” u Zenici sa Grčkom kod Koljića bude potpuno drugačiji osjećaj…

“Ovo je vrhunac moje karijere, nešto o čemu svaki igrač mašta i čemu teži. Mnogo mi znači poziv selektora, kojem zahvaljujem na ukazanom povjerenju. Turneja u Americi je bila važna za nas mlađe igrače, međutim uzbuđenje koje donose takmičarske utakmice ne može se porediti s onim prijateljskim. Drago mi je što sam tu i trudiću se da to iskoristim na pravi način. Želim da dokažem da nisam slučajno pozvan”, kazao je Koljić, prenose “Nezavisne“.

Već prvi treninzi sa bh. timom u Trening kampu FK Sarajevo na “Butmiru” mladom napadaču ulili su dodatnu dozu samopouzdanja.

“Stvarno je dobar osjećaj kad trenirate sa vrhunskim igračima poput Edina Džeke, Miralema Pjanića i mnogih drugih odličnih igrača iz naše reprezentacije. Motiv i želja za dokazivanjem su veći, posebno kad vidim kako sam od svih dobro primljen”, dodao je Koljić.

Na poziciji na kojoj igra konkurencija je i te kako jaka. Uz kapitena Džeku tu je i napadač Atletik Bilbaoa Kenan Kodro.

“Razmišljam o tome kako da se pored sjajnih napadača nametnem na toj poziciji. Igram dobro u klubu i dajem golove. Nastavio sam seriju koju sam počeo u Premijer ligi BiH. Međutim, selektor je taj koji odlučuje ko će igrati, tako da ja jedino mogu obećati da ću se ako dobijem šansu truditi da je iskoristim na najbolji način. Postići gol bi bio vrhunac toga i ostvarenje sna”, istakao je Koljić.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh