Fudbal

Zvijezda 09 nemoćna na Grbavici: Željezničar golom Asima Zeca stigao do minimalne pobjede

U posljednjem susretu 23. kola Premijer lige, Željezničar je na Grbavici savladao Zvijezdu 09 rezultatom 1:0.

Željezničar - Zvijezda 09 - SCsport.ba

Prvu šansu na meču imao je Krpić, ali nije uspio lobovati Erića u 11. minuti. Već na naredednom napadu nakon centaršuta Pavića ponovo je Krpić pokušao, ali je glavom šutirao preko gola.

Gosti su bili orijentisani uglavnom na kontra napade, a u 22. minuti viđena je sumnjiva situacija. Dosuđen je ofsajd za Zvijezdu, iako se čini da ga nije bilo u situaciji kada je jedan igrač Zvijezde 09 bio sam ispred Kjosevskog.

Nedugo zatim, Zvijezda je izvela lijepu akciju u 25. minuti, ali nakon centaršuta Predragovića dobro je reagovala odbrana Želje ispred Osmanagića.

I kada se činilo da su gosti došli do igre, Plavi su poveli u 28. minuti. Asim Zec je iskoristio katastrofalnu grešku golmana Filipa Erića, koji je loše ispucao loptu, a napadač Željezničara je iskosa postigao sjajan gol za 1:0, piše “SCsport“.

Samo minut kasnije gostujući fudbaler Mark Bašanović je namjerno udario laktom Asima Zec , ali je dobio samo žuti karton. Do isteka prvog dijela više nije bilo uzbuđenja, pa je domaći tim na poluvrijeme otišao minimalnim vodstvom.

U nastavku ista slika. Željo je imao više od igre, dok su gosti čekali svoju priliku. Na prvo uzbuđenje čekalo se sve do 67, minute. Rezervista Sadiković je dobro izveo slobodan udarac sa vrha kaznenog prostora, ali lopta je prohujala pored gola.

Tri minute kasnije u iznenadnoj šansi našao se i Šabanadžović, ali je slabo šutirao iz izgledne situacije i Erić je zaustavio njegov udarac. Pokušao je zatim i Krpić, ali pored gola.

Do kraja gosti nisu imali snage da ozbiljnije ugroze gol Željezničara, pa su Plavi stigli do minimalnog, ali zasluženog trijumfa.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh