Fudbal

Ibišević pogodio golmana loptom u glavu i dobio crveni

Sudija Welz dao mu je crveni karton u 95. minuti zbog nesportskog ponašanja

ibisevic-golman-Screenshot-Twitter

Poraz berlinske Herthe protiv Borussije Dortmund 2:3 u sudijskoj nadoknadi toliko je razljutio nekadašnjeg reprezenetativca BiH Vedada Ibiševića da je izgubio živce i gađao gostujućeg golmana Romana Burkija loptom u glavu jer je ovaj krao vrijeme, piše “Fokus.ba“.

Sudija Welz dao mu je crveni karton u 95. minuti zbog nesportskog ponašanja, a za Herthu je to bilo drugo isključenje nakon što je stoper Torunarigha dobio drugi žutu karton u 85. minuti.

Hertha je vodila 1:0 i 2:1, no Borussia se oba puta vratila, a potom u drugoj minuti nadoknade izborila iznimno važnu pobjedu.

Berlinski sastav je poveo u 4. minuti golom Salomona Kaloua nakon greške gostujućeg golmana Romana Burkija. Deset minuta kasnije izjednačio je Thomas Delaney, no Kalou je u 35. minuti iz kaznenog udarca ponovo doveo domaćine u vodstvo. Izjednačio je Dan Zagadou u 49. minuti.

Hertha je u 85. minuti ostala s igračem manje nakon što je isključen Jordan Torunarigha, a Borussija je igrača više iskoristila u sudijskoj nadoknadi. Pobjednički pogodak zabio je Reus.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh