Fudbal

Čelik na Tušnju prvi put u historiji savladao Slobodu, Radnik pregazio Mladost

Ekipe Radnika i Čelika upisale su pobjede u prvim mečevima 23. kola nogometne Premijer lige BiH.

FK Sloboda - Sport.ba

Radnik je protiv Mladosti u Doboj-Kaknju upisao sigurnu pobjedu rezultatom 3:0, a tim iz Bijeljine već nakon prvih 45 minuta riješio je pitanje pobjednika. Prvo je u 17. minuti Đurić s bijele tačke doveo Radnik u vodstvo nakon što je Welbeck napravio penal, a dvije minute nakon toga štoper Mladosti Kenan Horić u kratkom periodu dobio je dva žuta kartona i ostavio je svoje saigrače na cjedilu u narednih 70 minuta, piše “Klix.ba

Radnik je brojčanu prednost iskoristio pred sam kraj prvog poluvremena, odnosno u 38. i 39. minuti kada Irfan Hadžić u razmaku od samo 60 sekundi postiže dva pogotka, donosi Radniku sigurnu prednost od 3:0 i, kasnije će se ispostaviti, postavlja konačni rezultat meča. Posebno impresivan bio je prvi pogodak Hadžića koji je s nekih 10 metara sjajno skočio i glavom matirao potpuno nemoćnog Velića.

Ovom pobjedom Radnik se popeo na peto mjesto sa 32 osvojena boda, koliko ima i Željezničar koji se nalazi na trećem mjestu, ali Plavi će svoj meč 23. kola igrati u nedjelju.

U duelu starih rivala na Tušnju, ekipa Čelika upisala je izuzetno važnu pobjedu protiv Slobode i napravila je važan korak ka opstanku u Premijer ligi BiH.

Crno-crveni iz Zenice su upisali minimalnu pobjedu rezultatom 1:0, a jedini pogodak postigao je Haris Dilaver u 16. minuti

Ovo je prva pobjeda za Čelik u historiji na Tušnju protiv Slobode, a oni su u prethodnih 18 utakmica doživjeli 17 poraza i imali su samo jedan remi.

S ova tri boda, Čelik se popeo na šesto mjesto sa 31 osvojenim bodom te je preskočio Slobodu koja je jedno mjesto ispod sa 30 bodova.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh