Fudbal

Višća ove sezone ima impresivan učinak

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Edin Višća igra fantastičnu sezonu u redovima turskog Bašakšehira.

Edin Višća - Haber.ba

Istanbulski klub juriša ka prvom naslovu prvaka u historiji, a Višća je jedan od glavnih igrača u ovom klubu. Njegov učinak od 10 golova i 12 asistencija u 25 utakmica je zaista fantastičan, a bh. fudbaler spada među kraljeve asistencija i po njima je među najboljim u Evropi.

U najboljim evropskim ligama svega je nekoliko igrača koji su ispred Višće po broju asistencija. Na vrhu su Lionel Messi i fudbaler Benfice Pizzi, koji imaju 14 asistencija na svom kontu. Jedini ispred bh. fudbalera je još Hans Vanaken iz Club Bruggea. On je u dosadašnjem dijelu sezone zabilježio 13 asistencija, te su ovi fudbaleri za sada ispred fantastičnog bh. fudbalera.

Iza njega su također velika imena. Ajaxov Hacim Ziyech je upisao kao i Vića 12 asistencija, Eden Hazard je u Premiershipu na 11 asistencija, a tu je i Ricardo Quaresma koji je u turskoj Superligi na 10 asustencija.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh