Fudbal

Andrej Kramarić ugrozio Seju Salihovića

Nezaustavljivi Andrej Kramarić ove sezone nemilosrdno “trpa”. Protiv Nurnberga je zabio svoj 11. i 12. bundesligaški gol u dresu Hoffenheima, a tu neće stati jer je do kraja sezone još devet kola.

No image - Haber.ba

Protiv Nürnberga je bilo teže nego što smo očekivali, ali na kraju smo ih nekako slomili, rekao je Krama nakon što je svojoj ekipi donio važnu pobjedu u borbi za Evropsku ligu.

Nakon dva gola protiv Nürnberga kod kuće, Kramarić na kontu ima 12 golova u Bundesligi što ga stavlja na peto mjesto strijelaca u Bundesligi, a u šest nastupa u Ligi prvaka zabio je još pet golova.

Ove godine Kramarić je postigao šest golova, a ispred njega je samo nedodirljivi Kovačev Lewangoalski. Također, na korak je do ulaska u historiju Hoffenheima. Hrvatski bi napadač ubrzo trebao postati najbolji ligaški strijelac u historiji njemačkog kluba.

Ispred njega je samo bh. fudbaler Sejad Salihović koji je u 171 utakmici u dresu Hoffenheima zabio 46 golova. Kramarić je dosad zabio 45 golova u Bundesligi, a za to mu je trebalo 104 utakmice.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh