Fudbal

Ronaldo hat-trickom digao Juventus iz pepela i režirao košmar Atletica u Torinu

Juventus je u nevjerovatnoj utakmici večeras u Torinu uspio nadoknaditi veliki zaostatak iz Madrida i slaviti sa ubjedljivih 3:0 protiv Atletica!

Cristiano Ronaldo - SCsport.ba

Heroj pobjede je bio fantastični Cristiano Ronaldo, koji je Juve digao iz pepela, a Jorgandžijama priredio pravi košmar u Torinu, piše “SCsport“.

Silovito je krenuo Juve pa je zaprijetio već u prvoj minuti, ali je odbrana Atletica otklonila opasnost ispred svog gola.

Spinazzola je u trećoj minuti probio po strani, poslao povratnu loptu, a šut Matuidija je izblokiran.

Nedugo zatim Juventus uspjeva doći do pogotka, strijelac je bio Chiellini, ali je on poništen zbog prekršaja Ronalda nad Oblakom.

Atletico prvi put prijeti u 21. minuti, kada Koke šutira sa distance preko gola. Tri minute poslije snažno šutira i Griezmann, ali brani to Szczesny uz male probleme.

Juve u 27. minuti dolazi do prednosti. Bernardeschi je uputio idealan centaršut, a Ronaldo glavom pogodio za erupciju oduševljenja domaćih navijača.

Jako lijepu priliku su Jorgandžije imale u posljednjim sekundama prvog dijela. Morata je nakon sjajnog centaršuta šutirao glavom, ali je lopta otišla malo preko gola.

Na početku drugog dijela odmah šok za goste. Brzo je Juve stigao do 2:0, a strijelac je ponovo bio Cristiano Ronaldo, a lopta je za nekoliko milimetara prešla gol crtu…

U 73. minuti Pjanić centrira iz slobodnjaka, glavom šutira Mandžukić, ali lopta odlazi kraj gola.

82. minuta donosi nevjerovatnu šansu za mladog Keana, koji je samo par minuta ranije zamijenio Mandžukića. Chiellini ga je izbacio oči u oči s Oblakom, ali je Kean jako slabo šutirao i lopta je otišla kraj gola.

A, onda dvije minute poslije pada odluka. Dybala je srušen u kaznenom prostoru, Kuipers je pokazao na bijelu tačku, a penal je izveo naravno Ronaldo.

Poslao je Oblaka u desnu, a loptu u lijevu stranu i ovjerio prolaz svog Juventusa u polufinale. Još jednu nevjerovatno noć nam je priredio Ronaldo, po mnogima najbolji fudbaler svijeta u ovom trenutku.

Juventus – Atletico Madrid 3:0 (Ronaldo 27’, 48’, 86′(p))


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh