Fudbal

Dilaveru, Hajroviću i Gojaku raste cijena

Najpoznatija stranica za procjenu vrijednosti igrača, Transfermarkt, ažurirala je vrijednosti igrača Dinama i ona je nakon pobjede nad Benficom porasla sa 50 na 72,4 miliona eura.

Emir Dilaver - Twitter

Najveću vrijednost ima Dani Olmo, koji je ranije vrijedio 6.5, a danas čak 15 miliona eura i nije čudo što ga žele najveći klubovi u Evropi.

Osim njemu, vrijednost je značajnije skočila i golmanu Dominiku Livakoviću koji više ne vrijedi 1.75 već tri miliona eura. Emir Dilaver vrijedio je 1.5 milion eura, a sad vrijedi također tri miliona.

Bh. fudbaleru Izetu Hajroviću vrijednost je sa dva porasla na tri miliona eura, a Ameru Gojaku sa tri na 4.5 miliona eura.

I ostatku Dinamove ekipe su porasle cijene i Dinamo bi narednog ljeta mogao itekako da profitira prodajom pojedinih igrača. Šta će tek biti ako Dinamo u četvrtak u Lisabonu odbrani gol prednosti i plasira se u četvrtfinale Evropske lige.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh