Fudbal

Ranieri bez Džeke do prve pobjede, poništen Krunićev gol u finišu

Roma je u okviru 27. kola italijanske Serije A na domaćem terenu savladala ekipu Empolija rezultatom 2:1.

Rade Krunić - Twitter

Svi pogotci su pali u prvom poluvremenu, a Roma je sjajno otvorila meč pogotkom El Shaarawya u 9. minuti.

Međutim tri minute poslije Jesus komičnim autogolom vraća stvari na početak.

Ipak, na asistenciju Florenzija Roma dolazi do novog vodstva, a pogodak je postigao Schick u 33. minuti susreta.

Drugo poluvrijeme je ponudilo nešto oprezniji nogomet, a u nove probleme je Rimljane doveo Florenzi svojim drugim žutim kartonom i isključenjem u 80. minuti susreta.

Empoli je uspio poravnati rezultat u 89. minuti golom Radeta Krunića, međutim isti je poništen nakon analize situacije putem VAR tehnologije. Na taj način je Roma predvođena trenerom Claudiom Ranierijem, ostvarila veoma važnu pobjedu u borbi za mjesto koje naredne sezone vodi u Ligu prvaka.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh