Fudbal

Titula sve izvjesnija: Sarajevo deklasiralo Široki na Pecari

Kao i preostalih pet susreta i ovaj je počeo minutom šutnje povodom prerane smrti Krešimira Bandića

Fk Sarajevo -

U derbiju 22. kola Sarajevo je na gostovanju pobijedilo Široki Brijeg sa 0:3.

Na tribine Pecare stigao je i Nguyen Hoai Nam, igrači Sarajeva u prvom poluvremenu nisu impresionirali novog gazdu kluba iz Titove 38ba, ali su to nadomjestili furioznom igrom u nastavku kada su iz 22. pokušaja stigli do prve ligaške te ujedno historijske pobjede na gostovanjima u zapadnoj Hercegovini.

Kao i preostalih pet susreta i ovaj je počeo minutom šutnje povodom prerane smrti Krešimira Bandića.

U izuzetno prilikama siromašnom prvom poluvremenu gosti su u uvodnim minutama meča imali veći posjed lopte. Škripari su počeli navijati u 24. minuti počeli s navijanjem što je dalo krila domaćim fudbalerima.

Širokobriježani su su preuzeli incijativu, međutim gostujući fudbaleri su u fazi odbrane odlično stajali na terenu te domaći nisu imali previše prostora za kreiranje šansi.

Najveće uzbuđenje u prvom dijelu viđeno je u 33. minuti. Eliomar je nanizao nekoliko igrača Sarajeva, namjesto se na šut iskosa s lijeve strane, ali je šutirao preko gola.

Na prvi šut u okvir čekalo se skoro sat vremena. U 57. minuti glavom je šutirao Jurić, a njegov udarac je odbranio Kovačević.

Dvije minute kasnije Sarajevo je povelo. Bekić je uputio prizeman centaršut, a Bilobkr odbio do Tatara koji je rutinski loptu plasirao u gol.

Odmah je Goce Sedloski napravio izmjene u nadi da promjeni rezultat, ali se desilo suprotno jer je Bordo tim u 66. minuti stigao do drugog gola. Ahmetović je asistirao Hebiboviću koji je rutinski matirao Bilobrka.

Da su domaći u nokaut pokazale je i 70. minuta kada je Ahmetović zabio treći gol te tako riješio pitanje pobjednika.

Ostatak meča nije donio previše uzbuđenja. Gosti su rutinski odradili posao te su praktično titulu prvaka BiH stavili u sef jer u doigravanje ulaze sa ogromnih 11 bodova prednosti nad drugoplasiranim Zrinjskim.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh