Fudbal

Kakve sankcije čekaju omladince FK Sarajevo s negativnim ocjenama u školi?

Za FK Sarajevo ne može igrati bilo ko.

Sabrina Buljubašić - Sport1.ba

Cilj bilo kojeg fudbalskog kluba ne treba biti samo da formira igrača, već da ga učini čovjekom i u budućnosti društveno korisnom osobom, a eventualno i sportskim uzorom nadolazećim generacijama. Tom filozofijom se vode Akademija i Škola fudbala Asim Ferhatović Hase, piše “Sportske.ba“.

Dokazuje do i nedavna odluka rukovodstva kluba iz Titove 38b koju je potpisala generalna direktorica FK Sarajevo Sabrina Buljubašić.

Naime, odlukom donesenom 25. februara bilo koji igrač omladinskih selekcija FK Sarajevo neće imati pravo nastupa za ekipu ukoliko na polugodištu ili na kraju školske godine bude imao negativnu ocjenu.

Igrači sa negativnim ocjenama neće konkurisati za utakmice, a bit će upitan i njihov pristup na treninzima i nastup za odgovorajuću reprezentaciju Bosne i Hercegovine ukoliko je igrač pozvan.

Igrači će imati rok od 30 dana da isprave negativnu ocjenu u suprotnom će snositi sankcije.

“Apsolutno opredjeljenje FK Sarajevo da svaki mladi igrač koji je involviran u program rada Omladinskog pogona FK Sarajevo ima mogućnost da uspješno pohađa obavezni ciklus školovanja u skladu sa državnim Zakonom. Težnja Kluba je da potiče mlade igrače koji su uključeni u Omladinski pogon FK Sarajevo da nastave svoje nefudbalsko obrazovanje i u tome budu uspješni”, navodi se obrazloženju odluke koja je već stupila na snagu.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh