Fudbal

FK Sarajevo dobija novog vlasnika

FK Sarajevo u narednom uskoro će dobiti novu vlasničku strukturu.

FK Sarajevo - YouTube

Naime, mediji u Vijetnamu navode da je biznismen Nguyen Hoai Nam poznat kao Nathan novi član Upravnog odbora, što je on sam i potvrdio.

– Sponzorisao sam Dong Nai Berajya fudbalski klub iz tri razloga, iako nisam bio zadovoljan rezultatima, rekao je novi suvlasnik FK Sarajeva prilikom kandidature za ovu poziciju u fudbalskom savezu.

– Kao direktor Berjaye mogao sam biti članom uprave u još dva veika kluba. Belgijski Kortrijk i bosanskohercegovački FK Sarajevo koji se takmiče u vodećim nacionalnim prvenstvima. Nedavno, dioničari i ja kupili smo 60% udjela u FK Sarajevo koji ima odlične rezultate i zahvaljujući tome su prvi u bosanskom prvenstvu te se nadamo da će igrati Ligu Prvaka naredne sezone, dodao je.

Nam je također naveo da je i član Upravnog odbora Kotrijka, te da se nada uspješnim rezultatima navedenih klubova u narednom periodu. Članovi Uprave Sarajeva danas će na konferenciji za medije govoriti o promjenama u upravljačkoj strukturi.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh