Fudbal

Manchester United proslavio veliku pobjedu na Parku Prinčeva i plasirao se u četvrtinu finala Lige prvaka

Fenomenalna utakmica.

No image - Haber.ba

U okviru osmine finala Lige prvaka Paris Saint Germain je dočekao ekipu Manchester Uniteda na Parku Prinčeva. Konačan rezultat utakmice glasio je 1:3.

Ova pobjeda je bila dovoljna za prolaz dalje, radi više pogodaka na gostujućem terenu u korist Crvenih đavola.

Crveni đavoli su najavili odličnu utakmicu već u drugoj minuti, kada je Romelu Lukaku iskoristio veliku grešku zadnje linije Paris Saint Germaina i matirao Gianluigi Buffona.

PSG je brzo došao do izjednačujućeg pogotka. Igrao se dvanaesti minut utakmice, kada je na asistenciju Kyliana Mbappea loptu u mrežu pospremio Juan Bernat.

Lukaku je došao i do drugog pogotka večeras. Ovaj put se igrao 30. minut utakmice, a sada je iskoristio veliku grešku Gianluigi Buffona, koji je odbio loptu pravo u noge Belgijancu, koji to lagano posprema u mrežu.

U drugom poluvremenu PSG je dominirao utakmicom i imao posjed lopte, ali u samoj završnici utakmice desila se neviđena drama.

Diogo Dalot je šutirao i pogodio u ruku Kimpembea, a sudija je nakon VAR-a pokazao na bijelu tačku. Siguran realizator jedanaesterca bio je Marcus Rashford, koji je tako poslao Manchester United u četvrtinu finala Lige prvaka, piše “Sport1“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh