Fudbal

Bičakčić među pet najboljih stopera Bundeslige

Ako je suditi prema ocjenama Kickera, Ermin Bičakčić je među najboljih pet odbrambenih fudbalera u Bundesligi. Kada nije povrijeđen, naš defanzivac se ni po koju cijenu u Hoffenheimu ne izostavlja iz prve postave, a ono što pruža na terenu rezultiralo je da ga ugledni njemački list Kicker proglasi jednim od najboljih defanzivaca Bundeslige.

Ermin Bičakčić - Twitter

Bičakčićeve igre u dosadašnjem dijelu sezone Kicker je valorizirao s 3,08 (ocjene se kreću od najbolje jedinice do najslabije šestice), a ispred njega su trenutno Manuel Akanji iz Borussije Dortmund, Willi Orban iz RB Leipziga, te Makoto Hasebe koji nastupa za Eintract iz Frankfurta. Među najboljih deset defanzivaca još su Matthias Ginter, Jeffrey Gouwelleeuw, Mats Hummels, Ibrahima Konate, Dan Axel Zagadou i Manuel Gulde.

Hoffenheim ove sezone igra kao lani kada je izborio plasman u Ligu šampiona, ali zato je Bičakčić, za razliku od prošle sezone, jedan od najboljih u ekipa Juliana Nagelsmanna. O ulozi našeg stopera trener Hoffenheima je nedavno govorio ne štedeći pritom hvalospjeve.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh