Fudbal

Ajax i Tottenham u četvrtfinalu Lige prvaka

Ajax i Tottenham su nakon večerašnjih revanš mečeva Lige prvaka izborili plasman u četvrtfinale ovog takmičenja.

Igrači Ajaxa - SCsport.ba

Nakon što je poražen rezultatom 2:1 u prvom meču pred domaćom publikom, Ajax je u revanšu osmine finala na stadionu “Santiago Bernabeu” napravio velike iznenađenje i rezultatom 4:1 slavio protiv velikog Real Madrida te se plasirao u narednu fazu takmičenja.

Strijelci za Ajax su bili Hakim Ziyech u 7, David Neres u 18, Dušan Tadić u 62. i Lasse Schone u 72. minuti, dok je jedini gol za Real postigao Marco Asensio u 70. minuti igre.

Tottenham, koji je u prvoj utakmici u Londonu upisao visoku pobjedu sa 3:0, večeras je u gostima pobijedio Borussiju Dortmund rezultatom 1:0 za plasman u četvrtfinale.

Pogodak za Tottenham je postigao Harry Kane u 49. minuti.

U srijedu su na programu još dva uzvratna meča osmine finala, a sastaju se FC Porto – AS Roma i Paris SG – Manchester United.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh