Fudbal

“TV prenosi utakmica su nam dno, na nekim televizijama u BiH koje niko ne gleda”

Menadžer Željezničara Amar Osim, sinoć je gostovao na BHT-ovoj emisiji posvećenoj Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Amar Osim - Screenshot/BHRT

Dotakao se trofejni trener mnogih tema, a jedna od njih je bila i kvalitet takmičenja.

Osim je iznio nekoliko kritika, a najzanimljivija je bila ona o TV prijenosima utakmica Premijer lige.

“Vidjeli ste jučerašnje utakmice koje su bile na televiziji… Kao dva različita sporta. Da se ne lažemo… Niste me zbog toga zvali, ali mora se o tome pričati”, rekao je Osim, a kasnije uporedio kvalitet lige nekada i sad.

“Imamo dva strašna terena, ali imamo i terene koji su gori nego ikada. I dalje se dešavaju greške sudija koje se ne bi smjele dešavati. Publika nešto ne prati nešto. TV prenosi su naopaki, ima ih više ali su na nekakvim televizijama u BiH koje niko ne gleda…”, raspričao se Osim.

Prokomentarisao je on i loše terene, na koje se žali većina trenera u ligi.

“Svi klubovi su dobili neke pare za prskalice i mislim da bi svi ovi tereni bili bolji kada bi se zalili. Lopta bi brže išla, ne bi bilo “džombi” po terenu, utakmice bi bile drugačije. Ne znam u čemu je problem, to bi delegat možda trebao rješavati…”, rekao je Osim.

U priloženom videu pogledajte kompletno gostovanje Amara Osima:


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh