Fudbal

Prosinečki: “Računam na Hajrovića, a Dilaver se nije nudio”

Selektor Bosne i Hercegovine, Robert Prosinečki, nedavno je za hrvatske medije između ostalog govorio i o bh. fudbalerima u Dinamu.

Robert Prosinečki - PR/Haber.ba

– Kakav je status Hajrovića i Gojaka kod vas u reprezentaciji BiH? Ima li mjesta i za Dilavera, da li je on uopšte u kombinaciji?

“Koliko znam, a znam, Dilaver nema državljanstvo BiH. Ima austrijsko. On je ipak, više puta rekao da bi rado zaigrao za reprezentaciju BiH ako mu se srede papiri. To pitajte Savez. Kome se on nudio? Meni nije. Ako želi igrati za reprezentaciju, onda je valjda normalno da se javi nekome iz Saveza, a ne da kaže: Evo mene, ja sam tu. Pojma nemam je li se ponudio ili se nije ponudio. Meni se nije ponudio”, rekao je bh. selektor.

– Hajrović i Gojak?

“Hajrović je bio u sjajnoj formi, u posljednje vrijeme je igrao jako dobro. Čujem da ima neke probleme sa povredom, ali naravno da na njega računam. Gojak je bio i na prošlom okupljanju, a radi se o mladom i perspektivnom igraču”, kazao je.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh