Fudbal

Izvinjenje Miralema Pjanića: “Od euforije do osjećaja krivice, poštujem odluku sudije”

Reprezentativac BiH i veznjak Juventusa Miralem Pjanić postigao je prelijep pogodak iz slobodnog udarca u pobjedi svoje ekipe na gostovanju kod Napolija, ali je početkom drugog poluvremena zbog drugog žutog kartona dobio crveni karton.

Miralem Pjanić - Juventus.com

Pjanić je u 28. minuti milimetarski precizno pogodio iz slobodnog udarca kojem je prethodio crveni karton golmana Napolija Mereta, a ubrzo je Emre Can postigao drugi gol za Juventus i činilo se da je pitanje pobjednika odlučeno.

Ipak, početkom drugog poluvremena Pjanić je zbog igranja rukom dobio drugi žuti, odnosno crveni karton, nakon čega je uslijedila ofanziva Napolija koji je postigao jedan pogodak i u finišu meča propustili su s bijele tačke doći do jednog boda.

Nakon meča oglasio se i Miralem Pjanić koji je preko društvene mreže Instagram poslao izvinjenje navijačima i saigračima zbog crvenog kartona, ali je dodao i to da je na kraju utakmice ipak bio sretan jer je Juventus upisao važnu pobjedu.

Od euforije zbog pogotke do osjećaja krivice jer sam saigrače ostavio na cjedilu, pa onda opet do slavlja zbog izuzetno važne pobjede. Izvinjavam se zbog crvenog kartona, odluka sudije se mora poštivati“, napisao je Pjanić. prenosi “Klix“.

Trener Juventusa Massimiliano Allegri nakon meča je rekao da i on nosi odgovornost zbog žutog kartona Pjanića jer ga nije ranije izveo iz igre.

Ja sam malo zaspao, trebao sam izvesti Pjanića iz igre kada je dobio prvi žuti karton. Bio je pod rizikom, a ja nisam očekivao da će igrati rukom. Napoli je bio jako hrabar, publika ih je nosila i imali smo sreće jer je Insigne promašio penal. Ipak, mi smo se u finišu dobro branili i zadovoljan sam“, rekao je Allegri nakon meča.

Pobjedom u Napulju Juventus je povećao vodstvo u odnosu na Napoli na čak 16 bodova i Staru damu već sada možemo proglasiti novim/starim prvakom Italije.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh