Fudbal

Bez pogodaka u susretu Zrinjskog i Radnika

Fudbaleri Zrinjskog i Radnika odigrali su bez golova 0:0 u utakmici 21. kola Premijer lige BiH.

Zrinjski - Radnik - Fena

Gosti iz Bijeljine stigli su u Mostar s očiglednom namjerom da ne prime gol i na kraju su u tom naumu uspjeli.

Domaći fudbaleri nisu uspijevali pronaći rješenje za čvrstu i discipliniranu Radnikovu obranu koje je donekle popustila tek u posljednjoj četvrtini utakmice.

U tom razdoblju igre fudbaleri Zrinjskog imali su nekoliko dobrih prilika, ali nisu uspjeli doći do pogotka.

Prvo je u 71. minuti Nermin Hajdarević bio neprecizan s pet metara, nakon ubačaja s lijeve strane Pere Stojkića.

U 83. minuti, nakon slobodnog udarca, Kristijan Stanić šutirao je glavom iz neposredne blizine, ali vratar gostiju Igor Marković sjajno je obrani njegov udarac.

Do kraja utakmice Plemići su imali još jednu izglednu priliku u 89. minuti kada je nakon ubačaja iz kuta glavom šutirao Hrvoje Barišić, ali na putu do mreže ispriječio se neko iz Radnikove obrane i spriječio siguran pogodak.

Nakon drugog uzastopnog remija Zrinjski je ostao drugi na ljestvici s 40 bodova, devet manje od vodećeg Sarajeva. Radnik je sedmi s 26 bodova, prenosi “Fena”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh