Fudbal

Poker Veleža protiv Čapljine za osmu pobjedu zaredom

Danas su na rasporedu bile utakmice 16. kola Prve lige FBiH, čime je otvoren proljetni dio prvenstva za sezonu 2018/19. Rođeni su opravdali ulogu favorita, te sigurnom pobjedom protiv Čapljine od 4:0 na najbolji mogući način otvorili nastavak sezone, te tako upisali osmu pobjedu zaredom.

FK Velež-fajić-penal

Zajedno sa igračima obje ekipe na teren su izašla i djeca centra „Los Rosales“, koji će biti organizator Prvih međunarodnih igara za djecu i omladinu sa teškoćama u psiho-fizičkom razvoju Mostar 2019. Navedene igre će podržati i FK Velež, koji će dio prihoda od karata donirati centru Los Rosales.

Danas su Rođeni igrali u sljedećem sastavu: Bobić – Dario, Zvonić, Mrgan, Mešanović – Ćosić – Vehabović, Behram – Cvijanović, Brandao – Fajić. Na klupi su bili Bogdanović, Kuduzović, Alikadić, Mešanović, Osmić, Samardžić i Zeljković.

Za Čapljinu su danas igrali: Šutalo, Jović, Dalmatin, Bevanda, Jazvin, Hasinović, Zubac, Mustafić, Omanović, Cvitković, Crnov. Na klupi su bili Stevanović, Šutalo, Pervan, Rozić, Albijanić, Bondža, Ramić.

Velež je od prve minute krenuo prema golu gostiju. U 10. minuti Cvijanović je imao veliku šansu, ali je loše šutirao. Rođeni su pleli mrežu oko gola Čapljine, napadali, ali nisu uspijevali probiti bedem gostiju sve do 38. minute, kada je Fajić pogodio sa penala. Nakon toga, pred sami kraj poluvremena Brandao je pogodio iz slobodnog udarca, za vodstvo Veleža 2:0. Sa tim se rezultatom otišlo na odmor, a pune tribine Stadiona Rođeni aplauzom su ispratili svoje Rođene, prenosi

Drugo poluvrijeme Rođeni su nastavili u istom ritmu. U 55. minuti Cvijanović je postigao gol za vodstvo Veleža 3:0, te tako rješio sve dileme oko današnjeg pobjednika, ukoliko ih je i uopšte bilo. Ubrzo je Brandao imao veliku priliku, ali je golman Čapljine odlično intervenisao. Ipak, Behram u 59. minuti se upisuje u strijelce, bilo je to 4:0 za Rođene!

U 60. minuti priliku za igru dobio je Kuduzović, koji je zamjenio Mrgana. Cvijanović je imao šansu da se po drugi put upiše u listu strijelaca, ali je njegov volej nakon centaršuta Daria otišao preko gola gostiju. Nakon toga, probao je i Fajić, ali bez promjene rezultata. Na drugoj strani, svoj udarac je oprobao Pervan, bez opasnosti za Bobića.

U 70. minuti izvršena je druga izmjena, Mešanović je zamjenio Biševca, a ubrzo je Zeljković zamjenio Cvijanovića. Do kraja utakmice nije bilo većih prilika, Rođeni su mirnom igrom priveli utakmicu kraju, te tako upisali sigurnu pobjedu rezultatom 4:0!

U narednom 17. kolu Rođeni putuju u Goražde.

BRAVOO ROĐENII!


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh