Fudbal

Di Francesco pred derbi između Rome i Lazija: Posebno bih volio kada bi Džeko postigao gol

Trener Rome Eusebio Di Francesco najavio je predstojeći rimski derbi koji se u subotu igra na stadionu Olimpico, a on je istakao da bi posebno bio sretan ukoliko bi Edin Džeko postigao pogodak.

Edin Džeko - Haber.ba

Džeko se konačno vratio u prepoznatljivu formu kada su u pitanju utakmice koje Roma igra u Seriji A, a to je dokazao na prošloj utakmici na kojoj je s dva pogotka protiv Frosinonea donio tri boda svojoj ekipi. Drugi pogodak Džeko je postigao u 95. minuti i direktno je donio svojoj ekipi tri boda, piše “Klix.ba“.

Di Francesco je rekao da je rimski derbi potpuno drugačija utakmica od svih ostalih i da je potrebno imati strast i veliko srce.

“Potrebna nam je izuzetna predanost, potrebna nam je strast i veliko srce. Iza nas je sjajna radna sedmica i svi igrači žele igrati u ovoj posebnoj utakmici. Utakmica protiv Lazija je emotivan derbi jer je pritisak na oba time i sigurno je da nas očekuje jedna delikatna utakmica”, rekao je Di Francesco koji je rekao da je izgubio četiri derbija u nizu i da je to pokazatelj kako je u ovoj utakmici sve moguće.

Nakon toga, Di Francesco je rekao da bi posebno bio sretan ukoliko bi Edin Džeko postigao pogodak.

“Sretan sam doprinosom koji Džeko daje ekipi, njegovo fizičko stanje se popravilo i biću jako sretan ako postigne pogodak protiv Lazija. Mislim da mu je taj gol potreban, ali čak i da ga ne postigne, a kojim slučajem odigra dobro, svakako ću biti zadovoljan”, završio je trener Rome.

Derbi između Rome i Lazija igra se u subotu s početkom u 20:30 sati. Prema trenutnom položaju na tabeli, Vučica je na petom mjestu sa 44 osvojena boda, jedan manje od Milana koji je na četvrtom mjestu, dok je Lazio na šestom mjestu sa 38 bodova, ali i utakmicom manje od Rome.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh