Fudbal

Kolašinac ima malih problema sa mišićem

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Sead Kolašinac odigrao je gotovo sat vremena pobjedi Arsenala nad Bournemouthom.

Sead Kolašinac - Haber.ba

Uspio je sjajni defanzivac upisao još jednu asistenciju (gol Mesuta Ozila za 1:0) i odigrao je jako dobro, sve do 57. minute kada ga je Unai Emery zamijenio Alexom Iwobijem. Mnoge je iznenadila ova izmjena, ali je izvršena sa razlogom. Reprezentativac BiH je povrijeđen i Emery nije želio ništa da rizikuje.

U pitanju je povreda mišića. Kolašinac je iznenada osjetio bol i menadžer Arsenala je odmah nakon toga odlučio da izvrši izmjenu, kako ne bi došlo do teže povrede. Kolašinac će već danas biti podvrgnut dodatnim testiranjima i nakon pregleda će biti poznato o kakvoj povredi se radi i hoće li biti potrebna pauza.

Kolašinac je ove sezone imao dosta problema sa povredama. Propustio je dobar dio početka sezone zbog povrede koljena, a prvi meč u Premiershipu je odigrao početkom novembra. Nakon toga se ustalio u prvih jedanaest londonske ekipe. Nezamjeniv je član tima i u 17 utakmica je upisao čak sedam asistencija.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh